03 april 2014 ~ 0 Comments

Hoe breng je valse wimpers aan?

Hoe breng je valse wimpers aan?

valse wimpersDit keer wil ik het over de grote comeback van de valse wimpers hebben. In de tijd van de emancipatie, van beroemde modellen die de minirokjes van Mary Quant showden en toen het mode was om net zo dun te zijn als Twiggy, vierden valse wimpers hoogtij. In no time kreeg je met die wimpers een heel ander gezicht. Met oogmake-up en veel mascara kost dat veel meer tijd en je krijgt niet hetzelfde effect. De winkels lagen vol met valse wimpers in allerlei soorten en maten, zelfs glanzende zilver- en goudkleurige, in navolging van Madonna.

Hele valse wimpers

Er zijn twee soorten: volledige valse wimpers of stukjes. De hele valse wimpers worden nadat het gezicht is opgemaakt  voorzichtig met een pincet valswimperaangebracht. De ogen worden dicht gehouden. De wimpers mogen niet tot in de binnenste ooghoek komen.
Doe wat lijm op je handrug, laat even drogen en haal dan het randje van de wimpers luchtig over de lijm. De truc is dat de lijm niet te dik erop mag zitten, niet te droog mag zijn, anders houden ze niet, maar ook niet te nat, anders krijg je de wimpers er haast niet meer af. Mascara is niet nodig en je zou er de wimpers mee kunnen beschadigen. Met een dun streepje eyeliner kun je zo nodig het lijmrandje verbergen. De wimpers worden voor het naar bed gaan of na de show of fotosessie, bij een uiteinde met het pincet een beetje los gemaakt en kunnen dan gemakkelijk in hun geheel worden los getrokken. De huid wel strak houden tussen duim en wijsvinger. Daarna de lijmresten met waterproof make-up remover verwijderen.

Stukjes valse wimpers

valsewimpersStukjes valse wimpers voelen prettiger aan en geven een meer natuurlijke look. Voor het aanbrengen de huid waarin de wimpers zijn ingeplant goed strak trekken om ruimte te creëren voor de valse stukjes. Ze moeten er op gelijke afstand tussen worden gezet. De lijm voor deze stukjes houdt wel zo’n drie weken. Begin in het midden, werk naar de buitenkant en daarna pas naar de binnen ooghoek. Hierna kan nog mascara worden gebruikt, maar het hoeft niet.

Zelf ben ik een liefhebber van valse wimpers vooral voor foto’s. Ik wijs visagisten, schoonheidsspecialisten en kappers op de comeback van de valse wimpers. Ook zijn er firma’s die valse wimpers hebben die op de eigen wimpers worden geplakt. Dat geeft een mooi en heel natuurlijk effect. Ze houden wel drie maanden. Sommige zijn zelfs van echt haar gemaakt.
Het is een trend, pak je kans, doe er aan mee!

Leave a Reply